Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικό email
Greek English German

facebooktwitter

Ελάτη Τρικάλων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ελάτη είναι ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα ορεινά χωριά της Θεσσαλίας και του νομού Τρικάλων. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου, σε απόσταση 32χλμ. από την πόλη των Τρικάλων και σε ύψος 900 μ. στο όρος Κερκέτιο ή Κόζιακας, όπως είναι περισσότερο γνωστό. Μέχρι και το 1955 το χωριό ονομαζόταν Τύρνα, ένα όνομα που ακόμα το χρησιμοποιούν οι ντόπιοι. Στην Ελάτη ανήκουν και οι οικισμοί Βλαχιάς, Αγίου Γεωργίου, Ξυλοχωρίου και Λιοπιστών.
Πρόκειται για ένα χωριό παραμυθένιας ομορφιάς σε μια περιοχή πυκνής βλάστησης. Ο οικισμός με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια και τα πλακόστρωτα δρομάκια, ταξιδεύει τους επισκέπτες σε περασμένες εποχές. Τα χωριό είναι χτισμένo αμφιθεατρικά και περιβάλλεται από ένα δάσος από έλατα.
Οι επιλογές που προσφέρει στους επισκέπτες του είναι πολλές και ικανοποιούν όλα τα γούστα. Το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου απέχει λίγα μόλις χιλιόμετρα από το χωριό, ενώ η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, ορειβασία, ιππασία και ποδήλατο βουνού (mountain bike).
Η Ελάτη είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη τουριστικά. Τόσο στον τομέα της διαμονής όσο και της ψυχαγωγίας ανταποκρίνεται σε κάθε απαίτηση.
Χάρη στην προνομιακή της θέση η Ελάτη έχει αναδειχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Το χειμώνα προσφέρει άφθονο χιόνι και το καλοκαίρι υγιεινό κλίμα και επαφή με την υπέροχη φύση.

 

Ελάτη Τρικάλων :: Ελάτη Τρικάλων :: Ελάτη Τρικάλων :: Ελάτη Τρικάλων :: Ελάτη Τρικάλων :: Ελάτη Τρικάλων :: Ελάτη Τρικάλων :: Ελάτη Τρικάλων :: Ελάτη Τρικάλων :: Ελάτη Τρικάλων ::


 

Δείτε τις προσφορές για:  Ελάτη Τρικάλων

 

Διαβάστηκε 8763 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Λίμνη Πλαστήρα »