Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικό email
Greek English German

facebooktwitter

Μέτσοβο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γραφική ορεινή κωμόπολη, χτισμένη στην οροσειρά της Πίνδου, με αξιόλογη τουριστική κίνηση και δημοφιλή παραδοσιακά προϊόντα όπως ζυμαρικά, τυροκομικά και κρασί, αλλά και έργα χειροτεχνίας όπως ξυλόγλυπτα και υφαντά.

Λόγω της γεωγραφικής του θέσης, το Μέτσοβο γνώρισε περίοδο ακμής σε εμπορικό, βιοτεχνικό και πνευματικό επίπεδο. Από το Μέτσοβο κατάγονταν οι εθνικοί ευεργέτες Μιχαήλ Τοσίτσας, Νικόλαος Στουρνάρας και Γεώργιος Αβέρωφ, καθώς επίσης και δάσκαλοι του γένους και μέλη της Φιλικής Εταιρίας.

Τι να επισκεφθείτε:

Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής του 15ου αιώνα, φημίζεται για το περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο της και της τοιχογραφίες της. Επίσης εκεί θα βρείτε αξιόλογη συλλογή εκκλησιαστικών σκευών δωρισμένα από Μετσοβίτες ευεργέτες της Ρωσίας.

Κατά καιρούς διοργανώνονται εκθέσεις στο Συνεδριακό Κέντρο «Διασέλο», όπως για παράδειγμα η έκθεση οστρακοειδών του καθηγητή Νικόλαου Παυλίδη.

Το αρχοντικό του Μιχαήλ Τοσίτσα όπου στεγάζει το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης.

Η Πινακοθήκη του Ευάγγελου Αβέρωφ εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 1988 και περιλαμβάνει πίνακες και γλυπτά των σημαντικότερων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα. Η Πινακοθήκη διοργανώνει δραστηριότητες όπως εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Άλλα αξιοθέατα είναι οι Παραδοσιακές Βρύσες, το οινοποιείο Αβέρωφ, η μονή της Παναγίας, ο ανακαινισμένος νερόμυλος Γκίνα, η μονή του Αγίου Νικολάου, η μονή της Ζωοδόχου Πηγής και την τεχνητή λίμνη και το φράγμα πηγών Αωού.

Αξίζει να κάνετε τη διαδρομή Βοτονόσι – Ανθοχώρι όπου στη αρχή της διαδρομής θα συναντήσετε ένα εντυπωσιακό πέτρινο γεφύρι. Επίσης τα χιονοδρομικά κέντρα στις περιοχές Καρακόλι, Προφήτης Ηλίας και Ζυγός θα εμπλουτίσουν τις χειμερινές σας αποδράσεις.

 

Μέτσοβο :: Μέτσοβο :: Μέτσοβο :: Μέτσοβο :: Μέτσοβο :: Μέτσοβο ::Δείτε τις προσφορές για:  Μέτσοβο
 

 

Διαβάστηκε 7171 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ζαγοροχώρια »