Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικό email
Greek English German

facebooktwitter

Σίκινος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Σίκινος είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους, που βρίσκεται μεταξύ των νήσων Φολέγανδρου και Ίου και σε απόσταση 14 και 10 μίλια αντίστοιχα.

Η Σίκινος έχει τρεις οικισμούς: την Αλοπρόνοια, το Χωριό και το Κάστρο.
Η Αλοπρόνοια είναι το λιμάνι του νησιού, ιδανική για κολύμπι στην μεγάλη παραλία της αλλά και για απογευματινές βόλτες. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις απομακρυσμένες παραλίες του νησιού παίρνοντας το καϊκι που ξεκινάει από το λιμάνι, όπως επίσης και την Επισκοπή και τη Χώρα χρησιμοποιώντας το τοπικό λεωφορείο.

Το Χωριό είναι ένας μικρός λαβύρινθος από δρομάκια, παλιά σπίτια, πεζούλια, στενές ανηφόρες, περάσματα, κρυφές γωνιές, ανθισμένα παρτέρια και σκαλάκια. Η κυκλαδίτικη γραφικότητα που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις της κυκλαδικής γραφικότητας.

Το Κάστρο, χτισμένο στο χείλος του γκρεμού 280 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, είναι ένας παλιός οχυρωμένος οικισμός του 15ου αιώνα. Εδώ είναι η κεντρική πλατεία, το δημαρχείο, και το ιατρείο. Σ τα μαγαζιά και τα καφενεία είναι το κέντρο της κοινωνικής ζωής του νησιού. Με έναν περίπατο μέσα στον οικισμό θα θαυμάσετε παλιά αρχοντικά, το επίχρυσο ξυλόγλυπτο τέμπλο στην εκκλησία της Παντάνασσας και παμπάλαιες εικόνες, ζωγραφισμένες από το χέρι μεγάλων αγιογράφων των περασμένων αιώνων στο Βυζαντινό Μουσείο.

Παραλίες
Οι παραλίες Αλοπρόνοια, Άγιος Γεώργιος και Διαλισκάρι είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο. Για τις υπόλοιπες μπορείτε να πάτε είτε από τα μονοπάτια είτε με το καΐκι.

Τί να επισκεφθείτε
Το ναό της Επισκοπής, το ναό της Παντάνασσας καθώς και τη Μαύρη Σπηλιά η οποία είναι η μεγαλύτερη σπηλιά του νησιού και από τις μεγάλες σπηλιές των Κυκλάδων και είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα.

 

Σίκινος :: Σίκινος :: Σίκινος :: Σίκινος :: Σίκινος :: Σίκινος :: Σίκινος :: Σίκινος :: Σίκινος :: Σίκινος :: Σίκινος :: Σίκινος :: Σίκινος :: Σίκινος :: Σίκινος :: Σίκινος ::

 

Δείτε τις προσφορές για:   Σίκινο

 

Διαβάστηκε 32228 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ίος