Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικό email
Greek English German

facebooktwitter

Αίγινα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Αίγινα, παγκοσμίως γνωστή για τις εκτεταμένες καλλιέργειες της φημισμένης αιγινήτικης φιστικιάς, είναι ένα νησί που προσφέρεται τόσο για ολιγοήμερες εξορμήσεις όσο και για πολυήμερες διακοπές. Οι επισκέπτες προσελκύονται κυρίως από την πόλη της Αίγινας που υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του νεότερου ελληνικού κράτους, το προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου, τη μεσαιωνική Παλαιοχώρα, τους αρχαιολογικούς χώρους και τους παραθεριστικούς οικισμούς.

Αξιοθέατα:
Ο αρχαιολογικός χώρος της Κολόνας, το Κυβερνείο, ο πύργος του Μάρκελλου, το μουσείο Χρήστου Καπράλου, τα ερείπια του ιερού του Ελλάνιου Δία, η κορυφή του Ελλάνιου όρους και ο αρχαιολογικός χώρος της Αφαίας.

Παραλιακοί οικισμοί με τουριστική κίνηση:
Η Αγία Μαρίνα, η Σουβάλα, Μαραθώνας – Αιγηνίτισσα, Πέρδικα,νησί Μονή. Το νησί Μονή μπορείτε να το επισκευθείτε με εκδρομικά σκάφη όπου θα δείτε κρι-κρι, ελάφια και παγόνια.

Παραδοσιακά προϊόντα και τοπικές γεύσεις:
Τα ονομαστά αιγινήτικα φιστίκια, αρτοσκευάσματα, γλυκά κουταλιού, γλυκό φιστίκι, φιστίκι με μέλι, αμυγδαλωτά, παστέλια, μαντολάτα με φιστίκι, κρασί, ψάρια και θαλασσινά. Από το Μεσαγρό, κεραμικά. Δοκιμάστε ψάρια ψητά, χταπόδι στα κάρβουνα. Στο Ανίτσαιο, κυνήγι, γίδα βραστή, κόκορας ή κουνέλι με μακαρόνια.

 

 

Αίγινα :: Αίγινα :: Αίγινα :: Αίγινα :: Αίγινα :: Αίγινα :: Αίγινα :: Αίγινα :: Αίγινα :: Αίγινα :: Αίγινα ::


 

 

Δείτε τις προσφορές για:   Αίγινα

 

Διαβάστηκε 9486 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ύδρα »