Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικό email
Greek English German

facebooktwitter

Ρόδος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο σε έκταση νησί του Αιγαίου αλλά και της Ελλάδας. Η Ρόδος είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας, πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών από όλα τα μέρη της γης. Η γοητεία της πηγάζει από την μακραίωνη ιστορία της σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Στη Ρόδο υπάρχουν δύο βασικές αγορές, μία εντός των τειχών στην Παλιά πόλη και μιά στη νέα. Στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων και στην πλατεία Ελευθερίας, θα συναντήσετε ζωγράφους που φιλοτεχνούν πορτρέτα περαστικών. Στη νέα πόλη, η κίνηση της αγοράς σταματά νωρίς. Η Ρόδος φημίζεται για τη νυχτερινή της ζωή. Τα περισσότερα νυχτερινά κέντρα βρίσκονται στη νέα πόλη, από το ξενοδοχείο των Ρόδων ως την Ιαλυσό, ενώ ιδιαιτερότητα αποτελούν τα λεγόμενα 'εθνικά μπαρ', όπου συχνάζουν επισκέπτες της ίδιας εθνικότητας.

Αξιοθέατα

Ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα είναι η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Είναι η μεγαλύτερη και καλύτερα διατηρημένη οχυρωμένη πόλη της Ευρώπης με πλήθος ελληνιστικών, βυζαντινών, μεσαιωνικών και οθωμανικών μνημείων.

Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στο βορειοδυτικό σημείο της μεσαιωνικής πόλης που αποτελούσε αναπόσπαστο τμήμα της οχύρωσης, σήμερα λειτουργεί και ως μουσείο.

Τα μεσαιωνικά τείχη, που κατασκευάστηκαν στις βάσεις των βυζαντινών και αποτέλεσαν τον οχυρωματικό περίβολο της πόλης.

 Η αρχαία πόλη της Ρόδου, η οποία πολεοδομήθηκε από τον Μιλήσιο Ιππόδαμο με το περίφημο Ιπποδάμμειο σύστημα (κάθετοι και οριζόντιοι δρόμοι που δημιουργούν συμμετρικά οικοδομικά τετράγωνα).

Το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Ενυδρείο, που παρουσιάζει το θαλάσσιο οικοσύστημα του νησιού ενώ λειτουργεί και ως μουσείο με ταριχευμένα ψάρια και κοράλλια.

Ο λόφος Μόντε Σμιθ, η Ακρόπολη της Λίνδου, που υψώνεται στα 116 μ. πάνω από τη θάλασσα και αποτελεί ένα φυσικό οχυρό με υπέροχη θέα, και η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες.

Παραλίες

Η Ρόδος διαθέτει πολλές και οργανωμένες παραλίες. Οι γνωστότερες είναι: η παραλία στην Πόλη της Ρόδου, η Ιαλυσός, η Ιξιά, (προσφέρεται για windsurfing), το Φαληράκι, (λειτουργεί το θαλάσσιο πάρκο Water Park), η Καλλιθέα (κοσμοπολίτικη παραλία με βράχια), η παραλία Άντονι Κουίν, τα Αφάντου, τα Κολύμπια, η Τσαμπίκα, τα Στεγνά (προσφέρεται για θαλάσσια σπορ), η Αγία Αγάθη, ο Κάλαθος, το Χαράκι, η Βλύχα, ο Άγιος Παύλος, η Παραλία Λίνδου, οι Πευκοί, το Κιστάρι, ο Άγιος Γεώγιος, το Γεννάδι, το Πρασονήσι και η Γλυφάδα.

Τι να αγοράσετε ή να δοκιμάσετε

Παραδοσιακά προϊόντα του νησιού είναι τα δημητριακά, τα φρούτα, οι ελιές, το λάδι, το κρασί και ο καπνός. Τα εξαιρετικά κρασιά της Ρόδου παράγονται με κύριους συντελεστές το λαμπρό ήλιο και το ήπιο κλίμα του νησιού και κέρδισαν πρόσφατα την Ονομασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας.

 

Ρόδος :: Ρόδος :: Ρόδος :: Ρόδος :: Ρόδος :: Ρόδος :: Ρόδος :: Ρόδος :: Ρόδος :: Ρόδος :: Ρόδος :: Ρόδος :: Ρόδος ::

 

Δείτε τις προσφορές για:   Ρόδο

 

Διαβάστηκε 7204 φορές