Θέλω να λαμβάνω ενημερωτικό email
Greek English German

facebooktwitter

Καρπενήσι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Καρπενήσι είναι μία πόλη στην αγκαλιά του Βελουχιού, του αρχαίου Τυμφρηστού, σε υψόμετρο 960 μέτρων, πνιγμένη στο έλατο, καλά προφυλαγμένη από τους δυνατούς βοριάδες που μαστιγώνουν την κορυφή του. Το Καρπενήσι έχει να διηγηθεί πολλά στους επισκέπτες της, καθώς διακρίθηκε για την προσφορά του στην πατρίδα ως πρωτοστάτης των εθνικών αγώνων μέσα από μεγάλες στερήσεις και περιπέτειες. Από το Καρπενήσι και τις γύρω περιοχές κατάγονταν εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο ξακουστός κλεφταρματωλός Κατσαντώνης, συνώνυμο της παλικαριάς και της ανιδιοτέλειας, ο φιλικός και αγωνιστής του 1821 Θανάσης Καρπενησιώτης, ο λογοτέχνης Ζαχαρίας Παπαντωνίου, ο ακαδημαϊκός και πολιτικός Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο πολιτικός Παύλος Μπακογιάννης και πολλοί άλλοι. Αυτή την περιοχή, που έπνεε τον αέρα της ελευθερίας, διάλεξαν για να στήσουν τα λημέρια τους και να μεγαλουργήσουν ξακουστοί και γενναίοι άνδρες, ο Καραϊσκάκης, ο Μπότσαρης, ο Βελουχιώτης.

Σήμερα, το Καρπενησι αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες εκδρομείς, που φτάνουν κατά κύματα για να απολαύσουν το χιονοδρομικό κέντρο, τις γραφικές ταβέρνες, τα καλόγουστα μπαράκια, τα παραδοσιακά ξενοδοχεία του, αλλά και την παρθένα φύση της Ευρυτανίας, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες όπως ορειβασία, rafting, canyoning, trekking και άλλα.

 

Καρπενήσι :: Καρπενήσι :: Καρπενήσι :: Καρπενήσι :: Καρπενήσι :: Καρπενήσι :: Καρπενήσι :: Καρπενήσι :: Καρπενήσι :: Καρπενήσι ::

 

Δείτε τις προσφορές για:   ΚαρπενήσιΔιαβάστηκε 25910 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αράχωβα Ορεινή Ναυπακτία »